Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chris Brown

Zpěvák, Herec, Tanečník

Datum narození:
05.05.1989 
Místo narození:
Tappahannock,Virginia 
Znamení:
Býk  


Chris Brown začínal na malém městě v Georgii s hip-hopem, ale ten v jeho diskotéce brzy vystřídali hrdinové jako Michael Jackson, Sam Cook a jižanský krajan Usher. A ještě (vlastně už) pár měsíců před květnovými sedmnáctinami zabodoval v žebříčcích bezejmenným debutem a hlavně velkým hitem Run It!, kde se o mikrofon podělil s raperem Jualzem Santanou (v remixu můžete slyšet tandem Bow Wow a Jermaine Dupri). Šestnáct skladeb včetně bonusu So Glad ohlídali producenti první ligy, mj. Dr. Dre, Scott Storch či Underdogs, takže hudební základy jsou dostatečně barevné i dynamické na to, aby se mladý talent náležitě blýsknul svým hlasem. Chris Brown je prakticky hotový zpěvák, jemuž mohou naše SuperStars ve svém RnB konkurovat leda slušivými klobouky.

Chris Brown patří v současnosti díky singlu Run It! mezi nejhranější zpěváky v USA a díky nejvyšší rotaci např. na hudební stanici MTV se k něčemu podobnému schyluje i v Evropě. Nové album, které obsahuje i již zmíněný singl, nese název Chris Brown," takto hovoří o albu český label SonyBMG. Moc se z této anotace ale nedozvíme. O rotaci na MTV, která se dá samozřejmě zaplatit, není potřeba sáhodlouze rozprávět. Nám jde o kvalitu. A ta je skutečně Jak zpěvem, tak produkcí, ale i hostovačkami. Jelikož je singlem skutečně skladba Run It, nutno podotknout, že na ní hostuje samotný Juelz Santana (Dipset). Bravurní rap, sladká produkce a zpěv dávají zabrat i otrnulejším povahám. Na stejné vlně se ale nese i remix Run It, na kterém hostuje další teen hvězda Států Bow Wow a matador Jermaine Dupri (Atlanta Rap). Na desce máme celkem šestnáct skladeb. Žádná z nich si díky bohu neklade nároky na zjevení pravdy apod.

Jde o čistý život, lásku, dívky, city a emoce. Můžete najet na jakoukoli skladbu desky a budete v podobném duševním rozpoložení. Hezké texty, jimž i díky pomalému přednesu budete moct rozumět, spolehlivá procítěnost, jistota u výšek. Ale v té souvislosti nejde vynechat ten mladistvý Brownův hlásek. Je sice považován za naději RnB, ale pár roků by to ještě chtělo vyzrát. Melodie hlasu, jeho témbr, dynamika a intenzita jsou přeci jen spojeny s artikulačními orgány (hlasivky), které se zákonitě vyvíjí. Bez ohledu na hlas však není co vytknout. Chris Brown (díky Jive Rec.) dostal do vínku profi materiál, lidi, team a udělal stejně hodnotnou desku.