Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jessica Alba

Herečka

Datum narození:
28.04.1981 
Místo narození:
Pomona, California, USA 
Znamení:
Býk  


Jessica Alba se plným jménem jmenuje Jessica Marie Alba. Když byla Jessica Alba malá, přestěhovali se s rodinou do Biloxi, ve státě Mississippi. O tři roky později se znovu přestěhovali do Del Rio v Texasu. Ale nakonec se usadili v Californii, když bylo Jessice 9 let. Již od svých 5 let snila, že se jednou stane herečkou. První lekci herectví měla ve svých 12 letech a o devět měsíců později podepsala smlouvu s agentem.

Filmovým debutem pro ni byla Hollywoodská komedie "Camp Nowhere" (1993). Jessica Alba měla smlouvu původně jen na krátkou dobu, ale smlouva se jí prodloužila jelikož jeden z hlavních herců odmítnul hrát. Právě její vlasy jí daly osobitou originalitu pro tuto roli. Po filmu "Camp Nowhere" se Jessica objevila ve dvou reklamách pro Nintendo a J.C Penny.

V roce 1994 se jí podařilo prorazit do televize v populárním komediálním seriálu "The Hidden World of Alex Mac". Ve stejnou dobu získala roli Maye v seriálu "Flipper", tento seriál se natáčel od roku 1995 do roku 1997. Díky úspěchu v tomto seriálu získala roli mladé Evy ve filmu "Venus Rising" a také roli Marie v seriálu "Chicago Hope".

Později v roce 1997 se objevila v "Dini Petty Show" (kanadská talk show), kde mluvila o své předchozí práci herečky. V roce 1998 se Jessica objevila v "Brooklyn South", jako Mellisa a o několik měsíců později si zahrála ve dvou epizodách seriálu "Beverly Hills 90210", jako Leanne. Také si zahrála v epizodě "Love Boat: The next Wave". Později si také zahrála ve filmu "P.U.N.K.S".Opravdově známou a slavnou se stala v roce 1999. Začala se objevovat v ohromném množství časopisů. Zahrála si vedlejší roli ve filmu Nepolíbená "Never Been Kissed", po boku Drew Barrymore a Leelee Sobieski. O měsíc později dostala velkou roli v komediálním hororovém filmu Ruka zabiják "Idle Hands", kde pravá ruka hlavního hrdiny Devona Sawa, má vražedné úmysly a doslova touží po krvi. Po zveřejnění těchto dvou filmů obdržela roli Chloe ve filmu "Paranoid".

V roce 2000 byla vybrána na hlavní roli ve sci-fi filmu Temný anděl "Dark Angel" (produkce James Cameron a Charles H. Eglee). Televizní seriál Temný anděl je jeden z nejvíce sledovaných na Fox TV, se sledovaností v průměru 10,4 milionů diváků na jednu epizodu. O rok později se objevila v "Entertainment Teen Edition". Brzy poté nafotila snímky pro únorové číslo (2/2001) časopisu "People Magazine" s Michaelem Weatherlyem.

Od té doby se o ni zase začaly velice zajímat spousty časopisů. Navštívila spousty televizních show: "Rosie O'Donnell Show", "TRL", "Late Night" s Conanen O' Brianem a v "Daly Show" s Jon Stewart.Kromě toho v roce 2001 byla nominována na nejlepšího herce "People's Choice Awards". Dále byla také nominovaná na cenu Zlatý Glóbus. V květnu 2001 se Jessica Alba zasnoubila s Michaelem Weatherlyem, se kterým hrála ve filmu Temný anděl. Svůj významný herecký debut předvedla Jessica Alba ve snímku z roku 2003 - Honey (r. Bille Woodruff), kde si zahrála choreografku.

V roce 2005 si zahrála v akčním komiksu Fantastická čtyřka (The Fantastic Four, 2005, r. Tim Story) a v akčním filmu Into the Blue (2005, r. John Stockwell). Ve stejném roce se také objevila v roli Nancy Callahanové ve filmu režiséra Roberta Rodrigueze, Sin City - město hříchu. Nancy Callahanová je dnes miláček Sin City. Můžeme ji vidět ve dvou podobách. Jednou je jedenáctiletou holčičkou v obrovském nebezpečí, kterou hraje Makenzie Vega. A pak je půvabnou devatenáctiletou exotickou tanečnicí, která je jako světlo v temnotě města s telěm Jessicy Alby.Jessicu život a chování Nancy okamžitě zaujaly. Její příběh je nádherný a romantický. Nancy je v Sin City jedinou osobou, která je plná nadějí…